Ma. t/m Zo, 08.00 - 23.00 uur
Opbroekweg 40, 7461 PH Rijssen

Visie op tennis

Voor TC de Mors verzorgen wij de tennislessen voor zowel junioren als senioren. Hieronder staat kort beschreven hoe wij de trainingen gaan verzorgen en welke zaken wij belangrijk vinden in een tennisles.

Bij junioren staat voor ons het PIM principe centraal; dat wil zeggen Plezier, Inzet en Motivatie. Belangrijk is voor ons de volgorde; Plezier staat op 1. Zonder plezier zullen kinderen afhaken en dat kan nooit de bedoeling zijn. Plezier is dus FUNdamenteel!

De indeling in kleuren, opgezet volgens de leeftijdstabel van de KNLTB, hanteren wij bij de indeling van de groepen. Naast het kunnen trainen bij vriendjes en vriendinnetjes in de groep en de beschikbaarheid is de indeling op kleur en dus leeftijd erg belangrijk.
Verder willen we in de toekomst ook aandacht gaan geven aan de betere en meer gemotiveerde kinderen. Dat wil zeggen het gaan opstarten van zogenaamde selecties. Dit zal een aandachtspunt voor ons worden, zodra we een goed beeld hebben van alle kinderen bij TC de Mors.

Uiteraard zijn de senioren ook een grote en belangrijke doelgroep. Voor senioren is de reden om te gaan trainen vaak verschillend; sociale aspecten, gezondheidsredenen of prestatieve redenen spelen een rol. Deze aspecten zijn belangrijk bij het indelen van groepen.
Een groep van 4 personen geeft andere elementen dan een groep van 8 personen. De aandacht, intensiteit en leersnelheid is in een kleinere groep natuurlijk groter. Daar staat alleen wel een ander financieel plaatje tegenover. Dit moet een ieder voor zichzelf overwegen bij de keuze voor de groepsgrootte. Beide groepsgroottes worden door ons aangeboden!

De tennislessen proberen wij zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van de leerling of groep. Wij gaan in onze lessen uit van het trainen vanuit herkenbare spelsituaties. Dus naast de aandacht voor techniek, vinden wij het belangrijk dat veel voorkomende situaties in de wedstrijd geoefend kunnen worden in de trainingen (= match like trainen).

Tot ziens op de banen van TC de Mors!